Wednesday, 23 June 2010

Nur Raihan

Gadisberbajubiru berwajah baru dan nama pun dah ditukar kepada Nur Raihan yang membawa maksud cahaya bunga-bungaan yang harum.Ada juga kawan beritahu yang Raihan adalah salah satu wangian syurga,yang ini saya pun tak berapa pasti.


Ada yang bertanya saya,

kenapa Nur Raihan?

siapa Raihan ni?


Nur Raihan adalah nama kegemaran ayah saya.Nak diberi pada anak perempuan selepas saya tapi tak ada rezeki sebab semuanya hero.Anak dah tak dapat maknanya bawa kepada cucu lah pulak,betul tak? ;)


Oh,atas sebab2 tertentu saya tak jadi nak privatekan blog.What i can say,people always can change their mind and sometimes it only takes a second serta saya sangat percaya yang kita amat dipengaruhi orang-orang dan persekitaran di sekeliling.Menerima atau melihat sesuatu perkara serta berita yang kita tak jangka kan hakikatnya boleh membuat kita berubah.Itulah yang berlaku kepada saya (^__^)


Hidup adalah keyakinan dan perjuangan.Hari demi hari,saya semakin dewasa.Mungkin masih tak dewasa dari fizikalnya tapi saya harap saya mampu untuk dewasa dari segi pemikiran dan tingkah laku.Semoga kita semakin dewasa bersandarkan pengalaman dan cabaran dalam kehidupan.

0 Kata-kata hikmah: