Saturday, 28 May 2011

Kami



Kami!
Gangster.Gedem.Bolis

Gedem dah tak ada.Bolis sedih setiap kali memikirkan Gangster.Sekarang bila rindu kat Gedem,mesti terfikir kan Gangster.

Eh hari ni dah makan ke?

Sihat ke x?

Tengah buat ape agaknya?   *menangis lagi*

Bolis rasa Gedem lah satu-satunya orang yang paling suka dan pandai layan kemanjaan dan kegedikan Gangster.Betul tak meow? :p
*******************

Hana sudah pulang ke Malaysia dan dah selamat sampai.Alhamdulillah.Semalam semasa di airport saya bajet kental,masa peluk hana langsung tak menangis tapi bila hana dah check in kami dipisahkan oleh cermin.Terbayang hana memang akan pulang.Dia dah tak ada di sini bersama kami.Bila fikir summer ni saya tak balik haa mencurah2 lah air mata.

Kak Ika selalu tanya, 'siti sayang orang tak?'

Kak Ika,orang sayang sangat kak ika tapi mesti tetap tak kan sama dengan hana ataupun kawan2 yg lain sebab orang adalah orang ;)

Teringat pulak kenangan masa bday kak ika dulu.

Sekarang kalau nak cakap I LOVE U kat kak ika mesti terus nak letak TOO belakang ayat sebab nya nak kak ika tahu org pun sayang kak ika jugakkkkk <3 <3 <3

Entry saya kucar kacir kan?Haha,tak apalah yang saya pasti kami semua mesti faham post ni dan saya seperti baru tersedar bahawa saya sebenarnya sangat10x sayang mereka.Touching lah pulak.

Korang,orang sayang korang!



LOVE CAN GIVE YOU A HUNDRED REASONS TO CRY,BUT true friends CAN GIVE LIFE A THOUSAND REASONS TO SMILE (^_^)





As long as we have memories,yesterday remains...as long as we have hope,tomorrow awaits...as long as we have friendship,each day is a new day




Yang bernama sahabat itu luhur maksudnya,sentiasa bersama suka dan duka,menegur kesilapan,memuji kebaikan,menutupi keaiban..tatkala teralpa dia lah yang mengingatkan..tatkala bergelap dia lah yang menerangi..tatkala terkurang dia lah yang menambahkan..tatkala terlebih dia lah yang jadi pengagih..berat beban sama dipikul,beban ringan sama dijinjing..sentiasa ada waktu diperlukan..kerana tawa dan tangis sahabat itu sentiasa berpintal,bertemu dan berpisah cuma hanya dengan redha ALLAH






Doa untuk mu sahabat,


YA ALLAH,bentuklah dirinya menjadi hamba yang kuat menyedari tatkala ia lemah,berani menghadapi diri sendiri tatkala dia takut.Jadikan dia hamba yang memiliki rasa bangga dan keteguhan dalam kekalahan,rendah hati dan jujur dalam kemenangan.Bentuk ia menjadi hamba yang kuat dan kenal diri.Jangan lah dirinya dibimbing atas jalan yang mudah dan lemah.Bimbinglah supaya teguh berdiri di tengah badai ~~~ insyaALLAH..doakan ku juga






"Apabila seseorang mencintai saudaranya, maka hendaklah ia memberitahunya bahawa ia mencintainya." - HR Abu Daud dan Tirmidzi.






0 Kata-kata hikmah: